Kopec Krhová 2022


14.05.2022

    Dne 14.05.2022 proběhla naše pilotní akce ve spolupráci s obcí Krhová a dobrovolnými Hasiči obce Krhová akce, kterou jsme vkusně nazvali Kopec Krhová 2022. Šlo o akci, která byla díky celosvětové krizi koronaviru již několikrát odsunuta. V roce 2022 nám štěstí přálo na všech frontách a pro mnohé z nás se naplnil sobotní den vůní benzínu a starých strojů pod rouškou blankytně modré oblohy.

    Výstavu veteránů jsme zakomponovali do středu obce ke kapličce a obecnímu parku. Celkem 1km dlouhý měřený úsek startoval 50m od centra dění.  Všem účastníkům závodu jízdu do vrchu odstartoval olympijský medailista z Albertville, pan František Jež. Dvě dlouhé rovinky s retardéry umocnila komplikovaná vracečka uprostřed trati. Po absolvování dvou výjezdů měřeného úseku se účastníci dostali na horizont samotné obce s výhledem na Radhošť. Poté následovala objížďka malebnou krajinou přes celou obec zpět do centra dění výstavy, kde nebyla nouze o technické diskuze mezi účastníky a návštěvníky obecní veselice, která probíhala v těsné blízkosti.

    Dobrovolní hasiči obce Krhová zajistili kompletní zázemí a bezchybnou stravu v podobě guláše a dalšího občerstvení. Obec Krhová nám zajistila uzavírku trati mezi baráky, kde si místní obyvatelé mohli vychutnávat sobotní pohodu a sledovat výjezdy veteránů. Jsme rádi, že někteří obyvatelé to zakempovali přímo u trati a vytáhli grily a atmosféru pravého závodu zvedli na vysoce pocitovou úroveň.

    Poděkování patří všem, kteří nám s touto akcí pomáhali!

    Autorské fotografie : Daniel Schulz https://www.fotoschulz.cz/

Sponzoři : Obec Krhová, Hasiči Krhová, Casino Bonver, FANA CZ s.r.o. , CarXpert ESAS Valašské Meziříčí, Pivovar Zašová

Na druhém ročníku se těší za celý Valašský veterán klub Martin Bednář. Toš Krhová!

Fotogalerie